2009. június 29., hétfő

vega tál


A tegnapi napon ajándékba kapott zöldfélékből, lett a mai vacsora.
Zöldhüvelyű zöldbabból saláta, cukkini lepénykékkel.
A zöldbabot megtisztítom a 2 végét, levágom, megmosom, és forrásba lévő enyhén sós vízbe dobom. Puhára főzöm, de figyelek ne essen szét.
Amikor puha, leszűröm és félreteszem hűlni.
Csinálok egy enyhén cukros, sós, salátalevet citromlével, majd belereszelek egy gerezd fokhagymát, és kevés fehérborsot is teszek bele. Kevés vízzel felöntöm és jól elkeverem, amíg minden hozzávaló el nem olvad. Ebbe a keverékbe forgatom a zöldbabot, majd megszórom petrezselyemzölddel.
Amíg a zöldbab forrt, megmostam és lereszeltem 2 zsenge cukkinit. Gondaanyu receptesblogjáról vettem az ötletet, mert én eddig nem így csináltam. :)

2 megjegyzés:

Sünmalac írta...

Ez nagyon finom lehet.
Már éppen azt akartam beírni a "tejszínes gyönyör"-höz, hogy még mindig ezt esszük? Nem teszel be újabb kaját? És erre kettőt is találok:)

Lazac írta...

Gabi!

Nincs mindig időm főzni...vagy ha főzök is, sokszor főzöm ugyanazokat az ételeket amik már szerepelnek itt....egyszer körbeérek.:):)