2018. október 4., csütörtök

Zöldbabos gombapörkölt, kapros nokedlivel

Ezt a jó kis receptet a minap találtam a Torkosborzon böngészve. Pont egy ilyen jellegű ételre volt szükségem a változatossághoz. ( Bár a múltkor készített bakonyi oldalas is hasonló jellegű)
 Hozzávalók 6 fő részére: 60 dkg gomba, 50 dkg zöldbab, hagyma, fokhagyma, paradicsompüré, pritaminpaprika, fűszerpaprika, olaj, só, bors, zabliszt, tejföl.
A nokedlihez : 60 dkg teljes kiőrlésű liszt, 4 db egész tojás, 1 ek szárított kapor.
Elkészítése: A zöldbabot külön megfőztem sós vízben, leszűrtem, majd félretettem. A gombákat megtisztítottam felszeleteltem, a hagymát, fokhagymát apróra vágtam, a pritamin paprikát igen apró kockákra vágtam. A kétféle hagymával és pritaminpaprikával kezdtem, olívaolajon odatettem pirítani őket, majd hozzáadtam egy idő után a gombaszeleteket is. Lefedve hagytam őket kislángon párolódni. Egy kis idő elteltével, meghintettem fűszerpaprikával és rányomtam kb 1 ek paradicsompürét is. Felöntöttem vízzel, és hagytam puhára főni. Egy kis doboz tejfölbe csomómentesen elkevertem 2 ek zablisztet, felöntöttem kevés vízzel, és folyamatos keverés mellett besűrítettem a pörköltet. Hozzáadtam a megfőtt zöldbabot is, majd még pár percig főztem, mielőtt elzártam a lángot alatta.
A nokedli tésztát a szokott módon készítettem el, csak belekevertem a szárított kaprot is. Lobogó vízbe szaggattam, majd leszűrtem. Tejföllel tálaltam.

2 megjegyzés:

Tündér Amálka írta...

Mennyei... Ahogy végigolvastam a receptet, elkezdett korogni a gyomrom! :D
Én is pár napja zöldbabról álmodozom, szerintem holnap készítek ilyet. Köszi az ötletet :)
Na, pucolok innen, mert egyre éhesebb leszek :P

Lazac írta...

Remélem ízleni fog, nekünk nagyon :):)