2018. szeptember 19., szerda

Parmezános csibe

Nagyon egyszerű és finom nyári vagy nyár végi ebéd.
 Hozzávalók 4 fő részére:  2 egész kifilézett bőre nélküli csibemell, 4 ek reszelt parmezán, 3 ek majonéz, 1 nagy gerezd fokhagyma összezúzva, 1 bio citrom reszelt héja, 2 tk finomra aprított zöldfűszer ( rozmaring, kakukkfű, zsálya) 50 gr zsemlemorzsa. Köretként steak burgonya és sült paradicsom.
Elkészítése: a sütőt melegítsük elő 200 fokra. Egy tepsibe tegyünk sütőpapírt ( vagy alufóliát) és kenjük meg olajjal. Fogjunk két tálat, amiben kényelmesen elfér a hús. Az egyik tálban keverjük össze a majonézt, a parmezánt, a citromhéjat és a fokhagymát, a zöldfűszereket és ízlés szerinti sót. Forgassuk bele a húsokat, majd a másik tálba tett zsemlemorzsában is. Fektessük a sütőlapra, majd toljuk be a sütőbe és süssük 25-30 percig. Tálaljuk cikkekre vágott sült burgonyával és grillezett paradicsommal.

Nincsenek megjegyzések: