2017. november 13., hétfő

Egy kaja, aminek nincs záróképe

Egyszerűen azért, mert nem jutott eszembe lefotózni amikor lehetett volna, utána meg már fotózhatatlan volt. De legalább részletfotók készültek, máskor az nem szokott lenni.
Póréhagymás köntösbe bújtatott lazac mozzarellával. Akinek készült, azt állította, hogy finom.:)
Életkép a hozzávalókról
félig készen

sütés előtt
Hozzávalók 2-3 főre: 2 nagy póréhagyma, 25 dkg lazac, 2 mozzarella, 4 tojás, 2,5 dl tejszín.
Elkészítése: először a póréhagymákat vágjuk ketté keresztben. A zöld szára felőli részt szedjük szét és főzzük 5 percig enyhén sós vízben. A fehér részét karikázzuk fel. Hagyjuk kihűlni a zöld póréhagyma szárakat, majd béleljünk ki vele egy kisebb formát. Tegyük az aljára a lazacot és a mozzarellát. 2 tojást és 2 tojás sárgáját verjünk fel, sózzuk, borsozzuk, öntsük hozzá a tejszínt és a végén tegyük bele a karikázott póréhagymát is. Fedjük be a zöld levelekkel és 150 fokos sütőben süssük 35 percig. Borítsuk ki egy deszkára és szeleteljük fel. Na, ez a kép hiányzik :)
Update, most kaptam egy képet a műről:)


Nincsenek megjegyzések: