2017. június 16., péntek

Kicsit olaszos

Ez a mai ebéd, de remélem ízleni fog minden érintettnek :)
Cukkinis fasírtgolyók, paradicsomos hosszúmetélttel, nekem bejön.
Hozzávalók: 1 doboz konzerv paradicsom, lehetőleg egész paradicsomokkal, 1 csomag hosszú metélt, 2 kisebb cukkini, hagyma, fokhagyma, parmezánsajt, tojás, zsemlemorzsa, bazsalikom, petrezselyemzöld, olívaolaj, só, bors, oregáno, kevés szegfűszeg, és fahéj, esetleg pici cukor, ha szükséges a paradicsom savassága miatt.
Elkészítése: a cukkinit megmossuk és lereszeljük a reszelő nagyobb lyukú részén, sózzuk, hagyjuk állni 20 percet, majd facsarjuk kis a levét teljesen. Vágjunk apróra hagymát, fokhagymát, tegyünk a kifacsart cukkinihez, 2 tojással, reszelt parmezánnal, az összeaprított zöldekkel,  és zsemlemorzsával keverjük össze, borsozzuk és gyúrjunk kis golyókat belőle. Helyezzük a golyócskákat egy olajjal kikent sütőlemezre, majd süssük 180 fokos sütőben 30 percig, közben egyszer forgassuk meg.
A paradicsomot öntsük egy edénybe, fakanállal törjük össze, majd egy kevés olíaolaj hozzáadásával kezdjük el forralni. Tegyünk bele egy kevés fokhagymát, egy pici szegfőszeget és fahéjat, sózzuk, borsozzuk, és fűszerezzük oregánóval. Ha savanyúnak találjuk egy kevés cukorral javíthatunk rajta. A tésztát főzzük ki sós vízben, majd szűrjük rá a paradicsommártásra. Forgassuk el a mártásban a tésztát, majd a megsült cukkinifasírttal tálaljuk.


2 megjegyzés:

1 írta...

Jajj, de jó! Ilyen receptet kerestem, ki fogom próbálni :)

Lazac írta...

OK, remélem ízleni fog. Az eredeti receptben ricotta volt a parmezán helyett, de azt nem kaptam, így sajttal csináltam, így is finom volt.