Elkészítése: a tésztát lobogó sós vízben kifőzzük, ki ahogy szereti. Én nem ragaszkodom az "al dente" azaz a harapható verzióhoz. Miközben a tészta vize forr, illetve fő a tészta elkészítjük a kagylókat is. Összevágjuk a fokhagymát apróra, a chili paprikákat is, és a szárított paradicsomot is feldaraboljuk. Ha fagyasztott a kagyló, ne olvasszuk ki, mehet majd így bele az edénybe. Olívaolajat hevítünk, bele a szardellákat és addig kevergetjük, amíg fel nem oldódnak az olajban. Tegyük bele egyszerre a fokhagymát, a szárított paradicsomot és a chilit is. Kevergessük, majd öntsük bele a kagylókat. Öntsük fel a fehér borral és pár percig forraljuk. Közben a tésztánk megfőtt, merjük át a kagylókra, forgassuk jól meg. Ha szükséges merjünk rá a főzővízből is pár kanállal még. Szórjuk meg frissen vágott petrezselyemmel ás tálaljunk. A tányéron szórjuk meg bőven reszelt parmezánnal.
Bár az olaszok eredetileg nem tesznek sajtot a tengeri ételekhez, ezzel is úgy vagyok, mint az al dente tésztával.:):) Majd én szabályozom, hogy mihez eszek parmezánt. :)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése