Hozzávalók: egy csomag leveles tészta, ha mélyhűtött, akkor felengedés után nyújtsuk ki pite formára. Egy kisebb fej hagyma, két gerezd fokhagyma, kb 25 dkg spenót, só, bors, kakukkfű, 5 dkg trappista sajt, 5 dkg parmezán sajt, 1 cs. szarvasi mozzarella és még egy csomag apró mozzarella sajt, olívaolaj, kevés vaj.
Elkészítése: a tésztát elhelyezzük a piteformában, megszurkáljuk villával, picit elősütjük 200 fokon. Kb 5 percig. Közben a hagymát és a fokhagymát apróra vágjuk, olívaolaj és vaj keverékén megfuttatjuk, picit sózzuk, borsozzuk, tegyük rá a kakukkfüvet is. Majd kicsit később a spenótot, és fonnyasszuk meg. Reszeljük le a sajtokat, és keverjük bele a spenótos cuccba. Kenjük el a pite tészta tetején, majd ültessük rá a mozzarella sajtokat is. 200 fokon kb 25 percig süssük még, amíg szépen meg nem barnul a teteje. Melegen jobb, de szerintem hidegen is lehet fogyasztani.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése