2017. április 24., hétfő

ravioli gombás töltelékkel

Az ételt nem én fejeztem be, a fotó amit kaptam róla telefonos, elnézést kérek a minőségért. Az ízét sem tudom milyen, de remélem, hogy finom volt, az elismerő szavakból ez tükröződött vissza.
A fiatalabb lánykám 1,5 éve nem eszik húst, így neki mindig külön étel készül. Tegnap pl egy gombával és túróval töltött raviolit készítettem neki ebédre. A helyzet úgy adódott, hogy ebből neki mai ebéd lett és így a tésztát is ő főzte ki, ő készítette el hozzá a mártást is.
Hozzávalók: a tésztához 10 dkg liszt, 1 tojás, 1 ek olívaolaj. A tészta kenéséhez tojásfehérje. A töltelékhez: kb 10 db közepes gombafej, 1 zöldhagyma, 2 ek finom túró, 2 ek parmezán sajt reszelve, só (óvatosan mert a sajt is sós) bors, petrezselyemzöld aprítva. A mártáshoz, vaj, fokhagyma, petrezselyemzöld.
Elkészítése: a tészta hozzávalóit összegyúrjuk majd fél órára a hűtőbe tesszük pihenni. Ez alatt az idő alatt elkészíthetjük a tölteléket. A gombát, zöldhagymát és a petrezselyemzöldet apróra vágjuk, a parmezán lereszeljük. Kevés olívaolajon dinszteljük a hagymát, majd hozzáadjuk a gombát is, most még ne sózzuk meg. Süssük addig, amíg a gomba nem kap színt, majd utána vegyük le a lángról az edényt. Keverjük bele a túrót és a parmezánt majd kóstoljuk meg, és sózzuk. Mehet bele a vágott zöld és a frissen őrölt bors is. Tegyük félre kihűlni.
Vegyük elő a tésztát és nyújtsuk ki vékonyra. Egy nagyobb kör alakú szaggatóval vágjunk ki köröket a tésztából, párosával. Az egyikre tegyünk egy kiskanál tölteléket, kenjük meg a szélét felvert tojásfehérjével, takarjuk be a másik tésztakoronggal, majd nyomkodjuk össze a széleket villával.
Készítsük el a mártást, a vajat olvasszuk fel, tegyünk bele késsel elkapart fokhagymát majd picit pirítsuk meg. Zárjuk el a lángot, tegyük bele a petrezselymet is. Főzzük ki a tésztát és locsoljuk meg a vajas mártással. Szórjunk még rá reszelt parmezánt.

2 megjegyzés:

Marika néni írta...

Magadnak nem is hagytál??😱

Lazac írta...

Hát nem :):) Vasárnapi ebéd lett volna neki, mi mást ettünk, de nem jöttek haza Bp-ről, így ki sem főztem. :) Hétfőn viszont neki kellett befejeznie. :)