2017. április 24., hétfő

Női szeszély, avagy a Gasztroangyal habos sütije

Szombaton láttam ezt a sütit  a Gasztroangyal c. műsorban. Azonnal megtetszett, és el is készítettem. A szomszédasszonyomnak vittem belőle kóstolót, ő azt mondta ez a női szeszély süti. Megnéztem a receptjét, az arányok mások, tehát ez maradjon meg ebben a blogban úgy, mint a Gasztroangyal habos sütije.:)
 Hozzávalók: 25 dkg vaj, 25 dkg cukor, 6 tojás, 25 dkg liszt, 2 dl tejföl egy fél citrom héja és leve, 2 kk sütőpor, pici só, baracklekvár.
Elkészítése: Először a vajat keverjük el habosra 20 dkg cukorral, majd keverjük hozzá a 6 tojás sárgáját és a tejfölt is. Ízesítsük a lereszelt citrom héjával, majd keverjük hozzá a sütőporos lisztet is. Simítsuk egy nagyobb tepsibe, és előmelegített 180 fokos sütőben süssük fél órát.
Amíg sül, verjük fel a tojáshabot keményre, egy csipet sóval, a maradék cukorral és a citrom levével.
Kenjük meg a tésztánkat bőségesen baracklekvárral, simítsuk rá a habot a tetejére és süssük még 5 percig, amíg egy kis színt kap a teteje. Kiadós, nagyon finom süti, vasárnap délutánra.

2 megjegyzés:

gondaanyu írta...

Igen, ez női szeszély. Még lehet diót is szórni a tetejére. Tudod sokan, ha egy grammot változtatnak egy recepten, akkor kikiabálják, hogy saját találmány.
Anyám gyakran sütött gyerek koromban.

Lazac írta...

gondaanyu, igazságod van.):) A műsorban nem nevezték meg, csak habos sütinek hívták.