2017. január 22., vasárnap

Sajtos roló

A hét elején terveztem ennek a sós sütinek az elkészítését. Aztán úgy adódott a projekt, hogy sushi lett helyette. :) Mivel az alapanyagokat megvettem, így ma reggel gondoltam egyet és jól feldolgoztam őket, nehogy már rám száradjanak. :) Kaját nem dobunk ki, igaz?
Hozzávalók (12 rolád elkészítéséhez): 1 cs. leveles tészta (én a kinyújtott frisset szoktam venni, szeretek vele dolgozni) 8 dkg vaj, 2 ek liszt, 4 dl tej, 10 dkg füstölt sajt, 10 dkg krémsajt, só ízlés szerint, 1 tojás a lekenéshez.
Elkészítése: először a sajtkrémet készítsük el, mert annak hűlnie kell. A vajat felforrósítjuk, beletesszük a lisztet, kavargatjuk kicsit, majd apránként felöntjük a tejjel. (Én most 2 dl tej, 2 dl tejszín keverékéből készítettem, szerintem így sokkal finomabb a krém). Ha besűrűsödött a mártás, akkor tegyük bele füstölt sajtot és a krémsajtot is, alaposan dolgozzuk el, és sózzuk ízlésünk szerint. Utána hagyjuk magára, had hűljön ki. A leveles tésztát hosszában 12 egyforma csíkra vágjuk fel, majd a formákat kicsit vajazzuk be, hogy könnyen lecsússzon róluk a kész roló. Ezt követően tekerjük fel rézsútosan a tésztacsíkokat a megvajazott hengerekre és kenjük le őket a felvert tojással. 200 fokra előmelegített sütőben 20 perc alatt szépen megpirulnak. Még melegen csúsztassuk le a tésztákat a formákról, majd ha kihűlt, akkor a habzsákba töltött sajtkrémmel töltsük meg őket. A végeket mártsuk bele reszelt sajtba.

4 megjegyzés:

Thalia írta...

Hát ez csodálatos! Ki fogom próbálni!

Lazac írta...

OK, majd fotót kérek! :)

1 írta...

Na ilyen készítésére már régóta készülök... most már van recept :)

Lazac írta...

Remélem ízleni fog :)