2016. június 7., kedd

Rávertem Jamie-re 5 percet

Ez lehetne a címe ennek a nagyon egyszerű ételnek, amit tényleg 10 percig (se) tart összedobni.
Kell hozzá egy kevés kínai wok tészta (ami kb 3 perc alatt meg is fő) egy csomag zöld spárga. Előkészítést nem igényel, csak le kell tördelni a szárát és megmosni, majd forró olajban picit pirítani-párolni. Kell hozzá egy csomag füstölt lazac és máris kész az ebéd.:)
A tésztát forrásban lévő sós vízben főzzük 3 percig, hagyjuk kicsit állni a vízben, majd szűrjük le. A spárgasípokat tördeljük el, ahol eltörik a szár, jelzi melyik részét már nem érdemes felhasználni. Tegyünk egy serpenyőbe kevés olajat, forrósítjuk fel, majd dobjuk bele a spárgasípokat. Vigyázat, meglehetősen fröccsöl, így ha átforgattuk, takarjuk is le, inkább párolódjon mint süljön. Fűszerezzük sóval, borssal és szárított vagy friss fokhagymával. Aki szereti szórjon rá egy kevés szárított chilit, nem fogja elrontani.
Amikor a spárga megpuhult, keverjük össze a tésztával és tálaljuk a tányéron elrendezett lazac szeletek mellé..

4 megjegyzés:

Barbi írta...

Nem tudom miért, de a spárga sosem hozott lázba, viszont jól néz ki ez a kajócád. :)
Nem rég szembejött egy reci, még a húslevesbe is beletették, hát nemtom..

Lazac írta...

Barbi, a spárga szerintem megosztó étel. Lehet szeretni is meg nem is. :)
Én pl a fehér változatát ki nem állom, a zöldért meg rajongok.:):):)
Ki is használom azt az egy hónapot amikor szezonja van :):) Egy hátulütője van még, amit nem tudom illő-e leírni egy ilyen gasztroblogban, igen szagos lesz tőle a vizelet. :):):)

Barbi írta...

:DDDDD Ezt is tudom már! :)))

Lazac írta...

Ne tudd meg, amikor én ezt először tapasztaltam, megijedtem :):):) De már megszoktam, hogy ha spárgát eszem, akkor fújni kell utána a klotyóban :):):)