2016. április 18., hétfő

Sajtos kelt kifli

 Már sokszor sütöttem kelt kiflit, még az is lehet, hogy már ilyen recept is van itt a blogon valahol, de néha muszáj magamat ismételni. :) Kollégám párja sütött a múltkor ilyen kelt kifliket és még melegen behozta a céghez. Vissza kellett magam fogni, hogy meg tudjak maradni az udvarias mértéknél.:):) Nagyon finom, könnyű kiflik, szinte elrepülnek frissen.
Hozzávalók: 0,5 kg liszt, 2 dl tej, 3 dkg élesztő, 1 kk cukor, 1,5 dl étolaj, só, megkenni egy egész tojással, kb 10 dkg reszelt sajt, de lehet bővebben is, ha valaki jó sajtosan szereti.
Elkészítése: A langyos tejben feloldjuk a cukrot, majd felfuttatjuk benne az élesztőt, ezt követően a tojás és a sajt kivételével mindent összegyúrunk, jól kidagasztjuk, majd 4 felé osztjuk és kör alakúra sodorjuk. Mindegyik kört 8 részbe elvágjuk és feltekerjük. Kizsírozott (vagy sütőpapíros) tepsibe fektetjük a kifliket, kissé távol egymástól, mert kb kétszeres méretre kel meg. Ha megkelt megkenjük a tetejét felvert tojással és megszórjuk a reszelt sajttal. Előmelegített 200 fokos sütőben kb 20 perc alatt megsütjük.

2 megjegyzés:

Alessia írta...

Nyam. :-)

Lazac írta...

Sütök ilyent és hozom :):)