2014. december 24., szerda

gasztroajándék

A minap néztem az egyik kedvenc csatornámon a karácsonyi előkészületeket, mintegy utolsó ötletmorzsákat gyűjtve. Lorraine Pascale az egyik kedvencem a most divatos séfek között. Ő készített egy gyors és szerintem nagyon ütős édességet szintén karácsonyi ajándéknak. Megtetszett, megcsináltam. Remélem az érintettek is örömmel fogadják majd.
Hozzávalók: 30 dkg étcsoki, 30 dkg fehér csoki, 15 dkg vegyes aszalt gyümölcs apróra vágva, 15 dkg vegyes mag, megpirítva, apróra vágva. Vegyes aszalt gyümölcsöt lehet kapni majdnem mindenhol, az enyémben volt sárgabarack, körte, dinnye, szilva. A vegyes magkeverék pedig diót, mogyorót, kesudiót tartalmazott.
A kétféle csokit vízgőz felett megolvasztottam, majd egy nagyobb tepisbe sütőpapírra öntöttem úgy, hogy két oldalra az étcsoki kerüljön, középre pedig a fehér csoki. Egy kés segítségével, összehúztam a kétfajta csokit, így ahogy a képen látszik. Még olvadt állapotában megszórtam az összeaprított finomságokkal, majd jól lehűtöttem. Éles késsel darabokra vágtam, de lehet rusztikusan ( azaz rondán) törni is. :) Csomagolni lehet átlátszó celofánba, vagy karácsonyi csomagolópapírba, hogy ne sejtsék az áldozatok, mit kapnak. :):)

Nincsenek megjegyzések: