2014. október 23., csütörtök

májas stefánia szelet

A héten ezen a jó kis blogon találtam a Stefánia elkészítésének egy más változatát. Mivel szeretem a májat, így egyből el is döntöttem, hogy elkészítem.
Hozzávalók : 0,5 kg csibemáj, 0,5 kg darált hús, 3 ek zsemlemorzsa, 1 fej hagyma, petrezselyemzöld, fokhagyma, zöldhagyma, só, bors, majoránna, 5 db főtt tojás, fűszerpaprika, 1 nyers tojás, olívaolaj, 2 cs bacon.
Elkészítése: a hagymát karikára vágjuk, majd olajon megfonnyasztjuk, utána jöhet rá a máj, ami előzőleg megtisztítottunk a hártyájától. Sózzuk, borsozzuk, rászórjuk a majoránnát és kicsit átsütjük. Ezt követően a májat ledaráljuk vagy apróra vágjuk. A tojásokat héjában megfőzzük, majd lehűtjük, megpucoljuk. Az őzgerinc formát kibéleljük a bacon szeletekkel. A májat, a darálthúst, a zsemlemorzsát, nyers tojást, a felaprított petrezselyemzöldjét, felkarikázott zöldhagymát, zúzott fokhagymát, sót, borsot, fűszerpaprikát összekeverjük. Fél adagot belesimítunk a baconnal bélelt őzgerincbe, majd sorba rakjuk a főtt tojásokat és betakarjuk a maradék töltelékkel. A tetején szépen eligazgatjuk a bacon szeleteket és 180 fokos sütőben 35 percig sütjük. Nálunk ebédre készült, így melegen ettük parázsburgonyával és párolt zöldbabbal.

3 megjegyzés:

Marika néni írta...

hmmm, ki kéne próbálnom...

Lazac írta...

szerintem jó ízű, kíváncsi vagyok a véleményedre. :)

1 írta...

jé, ezt én nem is láttam... de nagyon szupi kis recept...