2014. október 11., szombat

Brigi tortája

Azzal kezdeném, hogy sajnos nem emlékszem, hol láttam ennek a tortának a receptjét. Ami megtetszett benne elsőre, az a díszítése volt. Ahogy a marcipán bevonaton a hófehér porcukor csipkemintát rajzol...
Kérném, hogy aki a művére ismer, jelezze, hogy meg tudjam említeni.

 Hozzávalók : 3 egész tojás, 10 dkg cukor, 10 dkg mandulaliszt, 2,5 dkg étkezési keményítő, 10 dkg alma, 15 dkg sárgarépa, 2 cl rum, 1 csipet só,1 cs. vaníliás cukor, 1 kk mézes sütemény fűszer (elhagyható) 2 dkg vaj, pici liszt, kb 10 dkg marcipán massza, porcukor.
Elkészítése : a sütőt 180 fokra előmelegítem, a formát kivajazom és meghintem liszttel. Az almát a nagyobb lyukú reszelőn, a sárgarépát az apróbbon lereszelem. Ráöntöm a vaníliás cukrot és a rumot, állni hagyom. A száraz anyagokat összekeverem. A 3 tojást felverem a cukorral majd beleforgatom a rumos almát és sárgarépát és a végén a mandulalisztes keveréket is. Beleöntöm a masszát a kivajazott formába, majd 180 fokos sütőben 30 percig sütöm. Amikor megsült a tészta, kicsit várok, hogy hűljön, majd kiveszem a formából és rácson hűtöm tovább. A marcipánt porcukorral meghintett deszkán kinyújtom akkorára mint a torta, majd ráteszem a sütemény tetejére. Ha van otthon nagymamától horgolt csipketerítő, akkor azt felhasználva, szép formákat lehet rászitálni a torta tetejére porcukorral.

1 megjegyzés:

1 írta...

Nagyon egyszerű és nagyon ötletes! Tetszik :)