2014. szeptember 1., hétfő

osztrák krumplisaláta

Hozzávalók : 0,5 kg burgonya, héjában megfőzve. 1,5 dl marhahúsleves ( naná, hogy kockából) só, bors, kevés cukor, 4-5 ek jó minőségű olaj pl tökmag, vagy mogyoró, esetleg szőlmagolaj), 1 ek. tárkonyos mustár, 2 ek. lágyabb ecet ( nálam málna), metélőhagyma, egy pici fej lilahagyma.
A krumplit megpucoljuk és felszeleteljük, egyenesen a forró marhahúslevesbe. A tárkonyos mustárt kikeverjük a sóval, borssal, cukorral, ecettel és olajjal, majd összekeverjük a marhahúsban tocsogó főtt krumplival. Megszórjuk a 2 féle felaprított hagymával, majd hagyjuk az ízeket összeérni,  ha lehet langyosan tálaljuk.

10 megjegyzés:

Cameron írta...

én is szoktam csinálni, nagyon szeretem ))))

Cameron írta...

most nézem, nálam hasonló bajor krumplisaláta néven van...

Lazac írta...

igen, a bajor is hasonló, de abban ha jól tudom van piritott bacon. :) krumplisaláta nekem minden nemzetiségben jöhet :):):)

Névtelen írta...

Tárkonyos mustárt készen lehet kapni, vagy neked kell kikeverni?
Tetszik az oldal, most tévedtem ide és fogok még jönni!Ria

Lazac írta...

Kedves Anonim Olvasóm!

Tárkonyos mustárt lehet kapni az Aldiban vagy a Lidlben,(Estragon Senf) de ha van otthon szárított tárkony, akkor azt egy picit beáztatva langyos vízbe, ugyanúgy lehet használni mint a zöld tárkonyt. Ezt össze lehet keverni a mustárral, úgy is nagyon jó.

krikszi írta...

És ez olyan lett, mint AZ AZ IGAZI?

Lazac írta...

á, nem..annak van még valami titka, de azért finom volt :):) elfogyott

krikszi írta...

:( nem lehet, hogy nem kell bele ennyi izémizé? olyan tökegyszerűnek tűnt..... mármint az eredeti.

Lazac írta...

nem tudom, amikor ettem, volt valami különleges íze...lehet csak a mennyiségeken kéne változtatni, de ismersz, nem adom fel, majd kísérletezek :):)

krikszi írta...

Akkor azt kivárom:):):):)