2014. augusztus 12., kedd

citromos tészta

A receptet Nigella műsorában láttam, nem biztos, hogy minden összetevőt jól jegyeztem meg, de így is finom volt.
Hozzávalók : egy csomag citromos farfalle, 2 tojás sárgája, 2 ek. reszelt parmezán, 1 dl tejszín, 1bio citrom héja és leve, só, fehérbors, 10 dkg reszelt sajt ( nekem kecske volt)
A tésztát kifőzzük a szokásos módon. Közben a többi hozzávalót elkeverjük, a citrom héját lereszeljük, levét kinyomjuk. A kifőtt forró tésztát elkeverjük a tojásos, sajtos, tejszínes keverékkel, majd a végén hozzáadjuk a citrom héját és levét. Nem kell hozzá más, önmagában nagyon finom.

2 megjegyzés:

Vilma Kovakövi írta...

Valószínűleg én nagyon vidéki vagyok, de még sosem láttam a boltban citromos farfalle tésztát. :O

Lazac írta...

Én is vidéki vagyok, de amikor olasz hetek vannak, akkor vagy a Lidi néninél, vagy az Adi bácsinál van ilyesmi :):):)Ez pl az Adi bácsinál volt, de vettem már bazsalikomos-paradicsomost is :) Meg borsost. :)