2014. szeptember 30., kedd

seholfalvai ízek

Megpróbáltam az elmondás alapján megalkotni azt a levest, ami hétvégén számomra a gasztronómiai csúcsa volt Seholfalván. A séf szerint, bármilyen zöldségből el lehet ezt a levest készíteni, ő vasárnap zöldborsóból követte el. Először én is azzal szándékoztam, de aztán maradtam a zöldbabnál, mert azt is meg kell főzni.
Hozzávalók a tejszínes zöldbableveshez (mennyiséget nem írok, mert kis adagokat főzök, ne ez legyen a mérvadó) : zöldbab, sárgarépa, petrezselyemgyökér, zeller, karalábé, TV paprika, paradicsom, hagyma, fokhagyma, só, bors, vegeta, állati tejszín, petrezselyemzöld, zellerzöld.
Elkészítés (most jön a trükk) : mindent beleteszek egy lábosba, felöntöm vízzel és addig főzöm, amíg minden belevaló meg nem puhult.
Ennyi...de a végeredmény valami isteni ízkavalkád. Mindenkinek ajánlom kipróbálásra.