2010. november 2., kedd

csokis tallér - by gesztenye

Nálam kissé tehénlepényre hajaz, ez a minimum nyolcezer kalóriás finomság, amit gesztenyénél láttam.
Nagyon könnyű elkészíteni, csak fogalmam sincs mit kell csinálni, hogy olyan szép  formája maradjon. Nekem sülés közben elterült mint a Nagyalföld. :) Az íze viszont mesés. :) 
Lusta vagyok begépelni, így csak bemásolom.

Tripla csokis keksz Elif módra:

Hozzávalók: 1 pohár liszt (1 pohár = 2,5 dl), 1 csapott tk szódabikarbóna, 1 nagy csipet só, negyed pohár kakaópor (Holland cukrozatlan), 10 dkg vaj vagy margarin, fél pohár barna cukor, negyed pohár porcukor, 1 közepes nagyságú tojás, 1 kk vanília aroma, 1 csapott tk instant kávé (elhagyható, ill. növelhető a mennyisége - főzött kávéval helyettesíthető), 1 tábla fehér csokoládé (9-10 dkg), 1 tábla étcsokoládé (9-10 dkg).

Elkészítés: a kétféle cukrot a puha vajjal és a vanília aromával jó habosra kevertem, majd a tojással is jól kikevertem. Ezután tettem bele a kakaót, a kávét és a kétféle csokoládé darabokat. Ezzel is jól elkevertem. A szódabikarbónát, a csipet sót és a lisztet is jól összekevertem, majd a vajas masszához tettem és csak annyira kevertem össze, hogy összeálljon. A sütőt előmelegítettem 160 fokra. A masszából diónyi golyókat formáztam és sütőpapírral bélelt tepsire tettem, kellő távolságba (1 tesibe összesen 10 db-ot tettem), mert el fog terülni a sütés végére. A sütési idő kb. 12 perc volt nekem, majd kivettem és hagytam kihűlni. Amikor kihűlt a külső része kellően ropogós lesz, belül pedig puha. Ha valaki szereti ropogósabbra, akkor még lehet pár percig bent hagyni.

2 megjegyzés:

Gesztenye receptjei írta...

Vízicsibe!
Nem baj, ha elterült, nevezd el tallérnak :-))
Szerintem brutál finom.
Örülök, hogy neked is ízlett!

Más:
Hetek óta kutatok az emlékeimben, hogy kit takar a VCS, amikor a múltkor írtál, de csak most esett le. :-))))))

Névtelen írta...

Köszönöm gesztenye! Akkor innen kezdve a neve csokis tallér leszen. :)
Hát én vagyok az.:) Bár annyira népszerű vagyok még mindig a blogolon, hogy tegnap is össze-vissza kommentelgettek a nevemmel. :) Hiába no, a népszerűség átka elkísér még több mint fél év után is. :)Lazac