2009. november 7., szombat

görög citromos süti


Az alaprecept innen való.
Egyszer megkaptam Málnától is már, de elkevertem valahova a receptet. kigúgliztam, megtaláltam. :):)
Hozzávalók: 20 dkg liszt, 10 dkg gríz, 2 kk szódabikarbóna, csipet só, 20 dkg cukor, 2,5 dl natur joghurt, 3 tojás, 1 citrom héja, és fél citrom leve
A sziruphoz: 15 dkg cukor, 1,5 dl víz ( én a 3 dl-t soknak találtam, 3(4) citrom leve és reszelt héja.
Először a szárazanyagokat keverjük össze egy tálba ( liszt, gríz ( gyengébbeknek búzadara), só, cukor, szódabikarbóna. Ezt követően egy másik tálba a folyékonyakat, tojás, joghurt, citromlé, citromhéja. Jól összekeverjük, majd a folyékony kutyulékot ráöntjük a száraz anyagokra és fakanállal szépen összedolgozzuk. Kivajazott tepsibe tesszük ( 20 x 30 cm-es) és 160 fokos sütőben 40-45 perc alatt készre sütjük. (Tűpróba) Még melegen kivesszük, jól összeszurkáljuk villával a sütit (kiéljük szadizós hajlamunkat) majd az összeforralt szirup felével megöntözzük. Negyedóra elteltével a szirup másik felét is ráöntjük a tésztára, majd ha kihűlt szeleteljük. Én nem takartam le alufóliával, emlékeim szerint máskor sem, és mégis nagyon finom lett.

3 megjegyzés:

pipacs írta...

eh' mióta meg akarom ezt sütni, de most már nem halogatom, mert a diéta felfüggesztve! :D:D

Ircsike írta...

Koszi a jo kis recepteket...a fentit is, es kulon koszi az ertheto leirast, amin meg somolyogni is lehet!:D

Lazac írta...

pipacsom!

hajrá, hajrá :):)

Ircsikém!

Nagyon szívesen. Magamból indulok ki, nekem még azt is le kell írni, hogy kinyitjuka sütő ajtaját. :D:D:D:D