2009. november 7., szombat

bögrés süti



Ezt a sütit gesztenyénél láttam minap.


Azonnal megtetszett. Egy kis módosítást hajtottam rajta végre, mert olvastam, hogy a lekvár "leszállt" az aljára sütés közben. Így én nem is tettem bele se gyümölcsöt se lekvárt, hanem a kész sütit hasítottam félbe, majd megkentem finom meggylekvárral, és a végén "megkoronáztam" egy csokiöntettel.


Hozzávalók: 2 bögre cukor, 3 bögre liszt, 1 bögre szódavíz (szénsavas ásványvíz), 1 bögre olaj, 5 tojás, 1 cs. vaniliás cukor, 1 cs. sütőpor, 3 evőkanál jó minőségű kakópor.


A lisztet összekeverem a sütőporral. A tojásokat a cukorral, az olajjal, és a szódavízzel, hozzáteszem a vaniliás cukrot is. Ezt követően belekeverem a sütőporos lisztet is. Sütőpapírral kibélelt nagyobb tepsibe öntjük a massza felét, majd a másik feléhez hozzákeverjük a kakaót. Ezt a barna színű masszát ráöntjük a már tepsiben lévőre, és villával szépen összevegyítjük a kettőt. Itt én már nem potyogtattam bele se gyümölcsöt, se lekvárt, hanem betoltam a 170 fokra előmelegített sütőbe és tűpróbáig sütöttem. Nekem 30 perc alatt megsült, pedig nem használtam légkeverést. Amikor a sütemény kihűlt, éles késsel középen félbevágtam, így 2 lapot kaptam. Nagyon óvatosan kell vele bánni, mert könnyen atomjaira hull :)
A tésztát megkentem meggylekvárral, majd beborítottam a másik felével, és leöntöttem az egészet csokival. :)
A csoki öntetet úgy készítettem, hogy felolvasztottam gőz felett 10 dkg étcsokit, 10 dkg tejcsokit, majd belekevertem 2 evőkanál étolajat.

2 megjegyzés:

Gesztenye receptjei írta...

Csibe!

De jó ötlet, legközelebb így készítem :-)))
Nagyon szép lett!!!

Lazac írta...

Gesztenyém!

Én köszönöm az alapötletet. :) Valóban nagyon finom, könnyű sütemény ez.