2009. július 20., hétfő

sós


Azt hiszem, ezt már egyszer leírtam ebben a blogban, bár akkor a kép nem valami jól sikerült, lévén az utolsó darabokat sikerült lefotózni.
Ennek az egyszerű sósnak az a lényege, hogy mindenből ugyanannyi kell bele.
Egy rész margarin, egy rész liszt, és egy rész túró. (direkt nem írtam mennyiséget, általában 25 dkg-ból készítem, de ezt most fél kilóból) A hozzávalókat kevés sóval alaposan összegyúrjuk, legalább 2-3 órát pihentessük a hűtőben, a sütés előtt. A legjobb, ha egy éjszakát áll. Miután a tészta kipihente magát, kinyújtjuk, a tetejét megkenjük tojással, és megszórjuk reszelt sajttal. Én ezt most füstölt sajttal...különlegesen jó ízt adott a tésztának. Felvágjuk egyforma rudacskákra, majd előmelegített 200 fokos sütőben, 15-20 perc alatt ropogósra sütjük. ( Ajánlatos sütőpapíron sütni, megkíméljük magunkat a mosogatástól)

7 megjegyzés:

Sylvia írta...

Ez a legfinomabb sajtos suti :) mar evek ota sutom ez alapjan a recept alapjan, szinte minden barati osszejovetelen az asztalon van :)

gondaanyu írta...

Felénk pogácsa készül ebből a tésztából. De nagyon finom, gyors és egyszerű.

Lazac írta...

Sylvia!

Amikor olyan akarok csinálni, aminek tuti sikere van, akkor én is mindig ezt sütöm. :):):)

gondaanyu!

Általában ( ha van kedvem szórakozni) akkor én is kis pogácsákat szoktam sütni, olyan gyűszűnyi méretüt. Aztán egyszer hamar kellett....és azóta így sütöm. :):):) Gyorsabban készen van. :)

Sünmalac írta...

Ez puha, vagy ropogós rudacska lesz?

Lazac írta...

Gabi!

Ez amikor friss, akkor ropogós...másnapra megpuhul, de azt nem szokta megérni. :):) Most, az útra sütöttem, maradt belőle másnapra is, hiszen éjjel indultunk, este sütöttem meg. Másnap is finom, de akkor már nem ropogós.

Névtelen írta...

Én azt szeretném kérdezni, hogy se sütőpor se élesztő nem kell bele?
Ildi

Lazac írta...

Ildi!

Bocs, moderálva volt a hozzászólásod, nem vettem észre. Nem kell bele egyik sem, de ha megnyugtat, tegyél bele egy késhegynyi sütőport. Én nem szoktam