2018. november 15., csütörtök

Őszibarackos sajttorta

Igazság szerint eredetileg mangósat szerettem volna készíteni, de nem kaptam mangót hozzá, így őszibarackos lett. A kép nem túl jó, mivel a tortaformában vittem magammal az ünnepeltnek, ráadásul biciklin, így csak ebben a formában sikerült lefotóznom. A recept jó, ezért nem érdekel milyen a fotó.:)
 Hozzávalók: 1 csomag győri édes keksz fele, 50 gr olvasztott vaj. 5 db Philadelphia natúr sajtkrém, 160 gr cukor, 3 db egész tojás és 2 db sárgája, 8 db felezett őszibarack (konzerv). 2 dl tejszín, 50 gr porcukor, 4 db felezett őszibarack a díszítéshez.
Elkészítése: A kekszet késes aprítóban törjük össze morzsásra, majd keverjük el az olvasztott vajjal. Nyomkodjuk egy tortaforma aljába (23 cm) és süssük 190 fokon addig, amíg aranybarna színe nem lesz. Kb 10 perc. Közben keverjük habosra a tojásokat a cukorral, adjuk hozzá a sajtkrémet, azzal is keverjük jól el. A turmixban pürésítsük az őszibarackokat, majd adjuk hozzá a sajtkrémünkhöz. A keveréket öntsük rá a kekszes alapra, majd 160 fokon süssük 60 percig. Akkor jó, ha még remegős a közepe. Hűtsük ki alaposan a tortánkat, majd 2 dl tejszínt verjük fel habnak, öntsük a tetejére, simítsuk el és díszítsük a szeletelt őszibarackokkal.




Nincsenek megjegyzések: