2018. március 5., hétfő

polipra hajazó életmentő kaja

Hamar, gyorsan és finomat. Ezzel tudnám jellemezni a kaját. Pontycombnál láttam a FB-on a képeket, hát azonnal kedvet is kaptam hozzá, és ahogy lenni szokott az alkalomra vártam.Az pedig gyorsan eljött. :) Persze nem árt felkészülten várni az alkalmat, szóval legyen otthon minden hozzávaló. Eredetileg sugárzó Napra kellett volna hasonlítania, de valahogy polip formája lett. Persze ha két kiskorú ugrál az ember lába alatt, akik már felspanolt állapotban várták haza a szüleiket, ezen nincs is mit csodálkozni :)
Hozzávalók: 2 csomag leveles tészta, 1 csomag szeletelt karaván füstölt sajt, egy doboz camembert sajt, 3-4 szelet sonkás szalámi, egy tojás a lekenéshez.
Elkészítése: Fektessük le az egyik lapot, vágjunk ki egy kör formát belőle. Aztán jelöljük ki a közepét a kerek sajttal, és a többi részre pakoljunk körbe-körbe sajtot és szalámit. Aztán fedjük be a másik lappal és azt is vágjuk körbe. A camembert sajt marad középen. Vágjuk be sugarasan a tésztánkat, majd tekerjük meg a sugarakat. Kenjük le tojással és toljuk be a 180 fokos sütőbe 25 percre.

2 megjegyzés:

Verus írta...

Azta, de jol nez ki! 👌👍

Lazac írta...

Azt hiszem percei voltak csak szegénynek :D:D:D:D Azt nem írtam, hogy a tálalásnál le kell vágni a camembert sajt fölötti tésztaréteget és a sajt penészes héját vele együtt. ( Ez volt az enyém :D:D:D:D) Aztán a sugarakat letörve, bele lehet mártani az olvadt sajtba, látva, hogy ették, azt hiszem finom lehetett :D:D:D:D:D