2016. április 4., hétfő

Kis vegyes

Találkoztam tegnap egy barátom FB oldalán, egy olyan kajafotóval, amihez nem volt megadva recept. Össze is beszéltünk, hogy bennünket ez nem tart vissza, majd kitaláljuk a megoldást. :)
Ez lett belőle, pizzatészta, virslikoszorúban, középen pedig paradicsomszósz, sonka, articsóka, sajt.
 Gyúrtam egy könnyű pizzatésztát, az arányokat nem tudom, soha nem mérem, de van benne liszt, pici cukor, élesztő (szárított) só, víz és olaj. Ezt jól kidolgozom, majd hagyom fél órát pihenni.
 Amikor megkelt a tészta, a kezemmel széthúzogatom és körberakom virslivel, kör alakban. A tészta széleit ráhajtom a virslikre, úgy, hogy teljesen betakarja, majd egy konyhai ollóval szabályos közönként bevagdosom a tésztát ( keresztülvágva a virslit) de nem teljesen. Így szépen ki tudom fordítani a virslidarabokat, mintegy koszorút alkotva a tészta köré ( felső kép) A többi fantázia és ízlés kérdése. Én kevertem egy paradicsomszószt (sűrített paradicsom, pici cukor, só, oregánó, fokhagyma), amivel megkentem a tészta közepét, majd tettem rá vékonyra szeletelt sonkát (fekete erdei) articsókát ( marinált) és jól megszórtam reszelt sajttal. 220 fokos sütőben kb 25 percig sült.
Aztán megjöttek az unokák :D:D:D

5 megjegyzés:

Pontycomb írta...

Te figyuzzál ez nem tegnap volt, hanem ma reggel! :))) (hétfő vannnnna)

Én is elkészítem, bár ma volt tervben csak hát vettem kicsi muskátli virnyágokat és elkertészkedtem velük, aztán elment az idő..

Biztos nagyon findzsa, majd holnap kiderül, hawaii-t terveztem.. :P

Lazac írta...

Barbi, időzavarban vagyok ezek szerint, nekem távolabbinak tűnt a dolog, de most már így marad.:):)
Biztosan gyönyörű lesz, majd jól mutasd meg :):)

Marika néni írta...

látom, nem nyugodtál a recept nélkülitől ))), mutatós darab)))

Lazac írta...

Nem olyan családból származok.:):) Barbié ezerszer szebb lett ám! De ő sem olyan belenyugvós fajta :)

Pontycomb írta...

Denemám! :)))