2014. február 1., szombat

Limoncello házilag

Nagy kedvencem ez az olasz citromlikőr. Bármikor, ha Olaszországban jártam, nem mulasztottam el hozni belőle. Sajnos tavaly nem sikerült eljutnom, pedig terveztem, de az élet másként alakította a dolgokat.
Így hát most itthon próbáltam előállítani ezt a finomságot és mondhatom, nem is lett rossz.:)
Hozzávalók : 0,5 l jó minőségű vodka, 4-5 citrom héja, 25 dkg cukor, 2,5 dl víz.
Elkészítése: a citromok héját gondosan megmosom, többször is jól lesikálom, hogy eltávolítsam róla a vegyszereket. (Persze lehet kezeletlen citrommal is készíteni, akkor nem ennyire macerás,:) de én nem kaptam még itt nálunk sohasem olyant.)
A citromok héját nagyon vékonyan lehámozom, vigyázva, hogy ne kerüljön bele a fehér húsból, mert akkor keserű lesz a likőr. Ezt követően vodkában hagyom ázni egy befőttes üvegben a citromok héját legalább 2 hétig, időnként megkevergetve.
2 hét elteltével, a vízből és a cukorból szirupot főzök, majd lehűtöm. A tinktúrát átszűröm, hogy a citrom héjak már ne kerüljenek bele a likőrbe, majd összevegyítem a cukor sziruppal. Jó, ha még 2 hétig kibírjuk, hogy ne iszogassuk. :) Elárulom, mi nem olyan családból származunk, akik ezt megállják kóstolgatás nélkül.:)

7 megjegyzés:

Alessia írta...

Látom ám a hátterét! :-) No, ezt megjegyzem, hogy itt a recept, hátha egyszer kedvet kapok! :-)

Lazac írta...

hihi...gondoltam, ha limoncello, akkor legyen toszkán táj mögött, hála neked ♥♥♥
tök jó a recept, tényleg érdemes megcsinálni, a hámozáson kívül csak várni kell.:):)

Pöttyöskutty' írta...

Ki fogom próbálni, az tuti...a háttér meg szépséges :-)))
Lehet találsz bio citromot a Lidl-ben...legalábbis 1-2 hete volt.

Lazac írta...

Igaz, a múltkor láttam is az újságban, hogy lesz, de az üzletben nem találtam, lehet, ide nem is érkezett?

Unknown írta...

Kedves webmester,

Észrevettük, hogy sok finom receptek talállhatók a blogodon, és egyúttal szeretnénk bemutatni neked az új honlapunkat, http://www.osszesrecept.hu/ ahol a felhasználók válogathatnak több mint 130 000 összegyüjtött receptek közül. Az oldalon szintén talállható egy rangsor a leggyakrabban látogatott blogokról. Ha hozzácsatolod a te blogodat is, mi indexeljük a receptek elejét, melyeket a felhasználók ezután könnyen megtalállják a keresőnk segítségével. Ám a recept klikkelése után átirányítja őket a te blogodra, tehát egyre több látogatód lesz az oldalon. Ne aggódj, minden teljesen ingyenes.

Osszesrecept.hu testvéroldalai megtalállhatók világszerte. Nagyon örülnénk, ha a te blogod is része lenne ennek a nagy családnak.

Ha bármilyen kérdésed van, kérem lépj velünk kapcsolatba, szivesen segítünk bármivel.

Üdvözlettel,
Tünde
info@osszesrecept.hu

Marika néni írta...

nemánhogy igen jól néz ki ))), ezt nem is lehet kóstolgatás nélkül készíteni )))

Lazac írta...

nagyon hamar elfogyott, kellene megint gyártani :)