2013. február 25., hétfő

krumplifánk

 Egyszerű és gyors étel Előnye, hogy lehet köret húsok mellé (nálam most sült fokhagymás vaddisznó máj) és lehet enni lekvárral vagy nutellával desszertnek is.
Hozzávalók : 1 kg krumpli, 1 tojás, só, 1 dl tej, 2 dkg élesztő, pici cukor, liszt amennyit felvesz, olaj a sütéshez.
Elkészítése : A krumplikat megfőzzük héjában, majd ha langyosra hűlt meghámozzuk és összetörjük. Az összes hozzávalót egyszerre beletesszük (lisztet először csak kb 25 dekát) és kidagasztjuk. Ha puha, nyúlós ragadós a tészta, akkor addig tesszük hozzá a lisztet, amig kellemesen gyúrhatóvá nem válik. Ezt követően kétszeresére kelesztjük, majd lisztezett felületen nyújtjuk, kb 1 cm vastagra. Kiszaggatjuk és forró olajban megsütjük.

Nincsenek megjegyzések: