2011. december 28., szerda

olívás kenyér aszalt paradicsommal

Tegnap ebéd közben a kisebbik lánykám felemlegette, hogy mennyire finom olivás, asztalt paradicsomos kenyeret ettek Franciaországban.
Nekem meg nem kellett több, ma hajnalban megsütöttem a kenyeret.
Alaprecept LIMARA kenyere.
Tegnap este elkészítettem az öregtésztát, majd ma reggel begyúrtam a többi hozzávalóval. A dagasztás végén hozzákevertem a rusztikusra vágott olívabogyót és napon szárított paradicsomot. Kelesztettem, formáztam, jénaiban sütöttem 50 percig. A végeredmény . :)

2 megjegyzés:

Marika néni írta...

ez igen jól néz ki)))

Lazac írta...

Köszi babám, már elfogyott...igaz, a felét elküldtem Uzsiéknak, na de akkor is durva, fél kenyeret megenni :):):):)