2011. december 9., péntek

Túrós kuglóf

A recept Edo oldaláról.
 Nagyon  finom, valóban, érdemes megsütni.


  • 20 dkg tehéntúró
  • 25 dkg liszt
  • 1 csomag sütőpor
  • 25 dkg sütőmargarin
  • 15 dkg cukor
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 2 tojás
  • 5 dkg mazsola
  • fél citrom reszelt héja
  • a forma kikenéséhez: vaj, maragrin, vagy zsír, zsemlemorzsa

  • A mazsolát langyos vízbe beáztatjuk.
  • A margarint a kétféle cukorral habosra kavarjuk, egyenként hozzáadjuk a tojásokat, majd a puha mazsolát, a citromhéjat, és az áttört túrót is.
  • Végül összekavarjuk a sütőporos liszttel, és a masszát zsiradékkal kikent, morzsával megszórt kuglófformába öntjük.
  • 175 fokos sütőben kb 50 perc alatt megsütjük. A formában hagyjuk kihűlni, majd kiborítjuk és porcukorral megszórjuk.


1 megjegyzés:

Elf írta...

no egy kuglófformával még adósom a sors :)