A recept Edo oldaláról.
Nagyon finom, valóban, érdemes megsütni.
- 20 dkg tehéntúró
- 25 dkg liszt
- 1 csomag sütőpor
- 25 dkg sütőmargarin
- 15 dkg cukor
- 2 csomag vaníliás cukor
- 2 tojás
- 5 dkg mazsola
- fél citrom reszelt héja
- a forma kikenéséhez: vaj, maragrin, vagy zsír, zsemlemorzsa
- A mazsolát langyos vízbe beáztatjuk.
- A margarint a kétféle cukorral habosra kavarjuk, egyenként hozzáadjuk a tojásokat, majd a puha mazsolát, a citromhéjat, és az áttört túrót is.
- Végül összekavarjuk a sütőporos liszttel, és a masszát zsiradékkal kikent, morzsával megszórt kuglófformába öntjük.
- 175 fokos sütőben kb 50 perc alatt megsütjük. A formában hagyjuk kihűlni, majd kiborítjuk és porcukorral megszórjuk.
1 megjegyzés:
no egy kuglófformával még adósom a sors :)
Megjegyzés küldése