2010. március 11., csütörtök

töltött tócsi

Van egy kedvenc oldalam a gasztroblogok között. Szeretem nagyon a receptjeit. A lányom korosztálya, de mégis annyira szép és jó dolgokat készít. Egyszóval tegnap is ANDI <-- ez egy link :) oldaláról főztem a vacsorát. Töltött tócsit készítettem. Kicsit eltértem az eredeti recepttől, de azt gondolom, ezzel majdnem mindenki így van, aki valahol meglát egy receptet, átformálja a saját ízlése szerint. Én grillezett csibemellel készítettem el ezt az ételt. A csibemelleket gyengén kikloffoltam, majd fűszereztem és olajban megforgattam. A grillserpenyőben átsütöttem mindkét oldalát a husoknak, és félretettem. Közben a tócsit is elkészítettem, Brigi segíteségével. Ő reszelte le a krumplit (kényesebbeknek a burgonyát) én kevertem be és fűszereztem. 1 kg krumpli, 3 tojás, 3 evőkanál tejföl, só, bors, egy kisebb fej hagyma felkockázva, 2-3 gerezd fokhagyma összenyomva, 20 dkg liszt. Ez adja a tócsi alapját. Megsütöttem a palacsintákat, majd mindegyiket félbehajtottam. ( picit kell várni, hogy megpuhuljon, mert amikor megsül, még törik a tócsi ) A közepébe tettem egy-egy szelet húst, és megszórtam apróra vágott fokhagymával, majd letakartam a palacsinta másik felével.
A halmok tetejére bővel tettem tejfölt és megszórtam reszelt sajttal. Ezt követően 200 fokon sütöttem addig, amíg a sajt rá nem olvadt a tetejére. Nem diétás, de nagyon finom, laktató étel. Érdemes kipróbálni.

11 megjegyzés:

Sünmalac írta...

A másik blogodban töltött káposztának néztem:) De ez is nagyon finom lehet. Bár én nem hiszem, hogy elkészítem, mert ha már kisütöttem a húst és a tócsnit, akkor már nincs türelmem még a sütőbe is betenni.

Lazac írta...

Gabi!

Hidd el megéri még meg is sütni :):):) Nagyon finom a végeredmény :)

Béb írta...

Nálatok az csak tócsi? Nálunk tócsni.
Hüm...

Rőzse írta...

bakker, ez nagyon jól hangzik és jól is néz ki...

gondaanyu írta...

A krumpli az krumpli.

Ezt jegyeztem. Éhesen érkezők jól bezabálhatnak ívás előtt :)

Kicciécci írta...

Nem is diétázunk :) úgyhogy jöhet!

Lazac írta...

Béb!

Ezt nagyon sokféleképp hívják, úgyis ahogy én, úgyis ahogy te, sőt ciberének, berének, lapcsánkának, prószának és még ki tudja....

Rőzsém!

...és finom is :)

gondaanyu!

naná, hogy az! :)

Kicciécci!

Érdemes, tényleg...főleg nálatok, biztosan sikere lesz. :)

Elf írta...

én is töltött káposztafélének hittem :) de ki fogom próbálni, mert a tócsni nagy kedvenc :)

Elf írta...

cicegének is hívják :) meg lepcsánkának :)

Lazac írta...

Elf!

Most már van sütőtök :):):)

Elf írta...

van biza :)))