2009. május 21., csütörtök

mézes-csilis

Mézes-csilis csirkecomb, rozmaringos-petrezselymes újkrumplival.

Ezt a receptet gondaanyunál láttam.

A pácot a csirkéhez ugyanúgy csináltam. 1 citrom leve és reszelt héja, só, bors, fokhagyma gerezdek összetörve, erős paprikakrém, 2-3 kanál méz.
Ebbe a pácba, beleforgatom a csirkehúst, majd pácolódni hagyom 2-3 órán keresztül.
Végül forró sütőben megpiritom.

Az újkrumplit megpucolom, félbevágom, és forró olajba dobom. Kevergetem sűrűn, majd a végén lefedem az edényt, de előtte rádobom az összevágott petrezselyemzöldet és a rozmaringot, sózom.

4 megjegyzés:

Sünmalac írta...

Hú, de jól néz ki!
Örülök, hogy ide is visszajöttél:)

Lazac írta...

Gabi!

Meg kell állapítsam, már magamnak is igen hiányoztam. :D:D
De - és ilyen nem nagyon fordult velem elő még eddig, életem során - 20 napig nem főztem. Egyszerűen vagy nem voltam itthon, vagy nem volt rá időm...már kész voltam attól, hogy nem tudok beszabadulni a konyhába végre!

Szezám írta...

Jó ez a receptkönyv. Már készítettem is innen ételt. Ezt is megcsinálom. Egy változtatással. Erős paprikakrém helyett, csemegét veszek :) (ha van)

Lazac írta...

B!

Igen, tudom, hogy nem szereted az erőset...szerintem csemegével is finom lesz. :)