2009. május 29., péntek

egy díj + egy gyors kaja

Tegnap gondaanyutól kaptam ezt a díjat. Annyira meglepődtem, hiszen nem tartom magam szakácsnak, egyszerűen szeretek főzöcskézni. Mivel főleg magamnak, egyszemélyre művelem általában, és nem is profi módon, így különösen jól esett a figyelem. Köszönöm szépen! :)

Ma reggel valamit főzni kellett már... kicsit gondolkoztam, és megszületett az ötlet, gyors is, egyszerű is, és minden volt itthon hozzá.
Széles metélt, de az az igazán széles....persze száraz tészta, 3 göngyöleg. Fél fej hagyma, 2 gerezd fokhagyma, 10 dkg csülöksonka, 1 tejszínes kemping sajt, 1 kis doboz főzőtejszín, só (vegeta) , bors, petrezselyemzöld.
A tésztát odateszem főzni sós vízben. Közben a hagymát és a fokhagymát apróra vágom, a csülöksonkát vékony metéltre, és az egészet olívaolajban piritom. Amikor a sonka már szépen megsült, belenyomom a tömlős sajtot, majd felöntöm főzőtejszínnel. Összeforrralom, megkóstolom sózás előtt, mivel a sonka is, és a sajt is sós, utána ízesítek ha kell, megszórom frissen őrölt borssal, és a tetejére vágok friss petrezselyemzöldet. kb 15 perc, ez benne a legjobb. :):)

4 megjegyzés:

Sünmalac írta...

Ez finom! És gyors! Jó ötletet adtál.

Lazac írta...

Igen, én is szeretem az ilyen á'la Buday módra készült kajákat...:):):)

Névtelen írta...
Ezt a megjegyzést eltávolította a blog adminisztrátora.
linbori írta...

Kukk be hozzám,tőlem is egy sipka :)