Azta, de hosszú címe lett! :)
Sült oldalas mindenki tud sütni? Én egyszerűen csinálom, egy jófajta vaslábosba lesütöm először a húsokat, hogy kérget kapjanak, aztán kevéske vizet öntök alájuk és lefedem őket, párolódjanak. Félidőben sózom, borsozom, megszórom őrölt köménnyel és zúzott fokhagymával, majd a sütőbe tolva szép aranybarnára pirítom őket.
A szalonnás burgonyagombóchoz, pedig először megfőzöm a burgonyákat héjában, majd meghámozom és krumplinyomón áttöröm. A szalonnákat felkockázom, zsírjára sütöm. A zsírt félreteszem, ebbe sütöm meg a kimosott savanyú káposztát később.
Az összetört krumplit összevegyítem a szalonnakockákkal, teszek hozzá 2 tojást és némi réteslisztet is, hogy szépen összeálljon, de ne legyen kemény a tészta. Adok hozzá 2 tk búzadarát és fűszerezem, só, bors, kapor és vágott petrezselyemmel. Lisztes kézzel gombócokat formálok és lobogó sós vízben kifőzöm. A lesütött káposztára szedem, és kicsit pirítom még a sütőben a hús mellett.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése