2017. július 25., kedd

Gnocchi kéksajtos mártásban, pirított cukkini kockákkal.

Tegnap bóklásztam a Torkosborz oldalán és szembejött velem EZ a recept.
Tulajdonképp minden összetevőjét kedvelem, miért is ne készítsem el?
Ma ez volt az ebédünk, de nem lesz a kedvencem. :)
Azért leírom, hátha valaki szintén ki szeretné próbálni. Én 2 főre készítettem, a recept is 2 főre van
A gnocchi-hoz: 2 nagy burgonya héjában megfőzve, krumplinyomóval összetörve, 1 tojás, 3-4 ek liszt, só, szerecsendió, fehérbors.
A mártáshoz: tejszín ( kb 1 dl) gorgonzola sajt ( dolce kb 7 dkg) só, bors
Egy kisebb cukkini, olívaolaj.
Először a burgonyákat megfőztem héjastól, majd krumplinyomóba dobtam és áttörtem. A héj fennakad a lyukakon, utána csak ki kell dobni. Ezt követően összekevertem a tojással, liszttel, sóval, borssal, szerecsendióval és rúddá hengergettem. Egy kés fokával kisebb darabokra vágtam, a tenyeremben megformáztam és forró sós vízben kifőztem.
A cukkinit felkockáztam és olívaolajban kisütöttem.
A tejszínt felforraltam picit sóztam borsoztam és elnyomkodtam benne a sajtot, majd sűrű mártássá főztem.
A tálalásnál jól összekevertem a sajtos mártást a kifőtt gnocchi-val és a tetejére szórtam a cukkini kockákat. Egyszer meg lehetett enni, de nálam ez a felejthető kategória.

2 megjegyzés:

Marika néni írta...

volt pár olyan recept amit kipróbáltam...nem ízlett, vagy elhanyagolható volt az élvezeti értéke, de hát mindent ki kell prószálni :)

Lazac írta...

Ez az! :):) Én is így jártam most, kipróbáltam, de nem jött be.