2017. január 21., szombat

Tortázzunk

A középső unokám 8 éves volt tegnap. Mindig rendelnek tőlem tortát a születés és névnapjukra is. Bogi most tiarás tortát kért. Igyekeztem a legjobb tudásom szerint elkészíteni.
Az alap kakaós piskóta és dobos torta krémmel van betöltve. A felső torta, sárga piskóta és vaníliás krém van belül. Kétféle fondant burkolást kapott, és a díszítés is fondant. A tiara pedig a névadója ennek a tiarás tortának.
A kedvenc keresztfiam (ő az egyetlen keresztgyerekem) is születésnapot ünnepelt a héten. Ő kerek évfordulós lett az idén. Mivel informatikus, így hexadecimális számrendszerben kapta meg a tortán, az évei számát. Skoda Octaviája van, de olyan kisautót nem kaptam, így megelőlegeztem neki egy Porsche-t. :)
Az ő tortája alapja egy sárga piskóta, amit 2:1 arányú ganache krémmel töltöttem be, amibe felhabosítva belekevertem még vajat is.


4 megjegyzés:

Kovakövi Vilma írta...

Mindig elájulok, milyen cukrászati remekművekre vagy képes. Nem azért, mert nem nézem ki belőled, hanem azért, mert én olyan messze vagyok még az ilyesmitől... :) Nagyon szépek, biztos finomak is. Jó mulatást hozzájuk! ♥

Lazac írta...

Béb sushi tanfolyamra jött, Te jöhetsz tortázni :):) Köszi, aranyos vagy. :) ♥

gondaanyu írta...

Szupernagyi :)

Lazac írta...

Te sem panaszkodhatsz! :):)♥