2017. január 18., szerda

sonkás spenótos tojásos kosárka

Ennek a receptnek az ihletőjét a FB-on láttam, ott csak spenót levelek, paradicsom és tojásfehérje volt az alkotóelem. Ha olyant csináltam volna, akkor azt biztosan a kímélős blogba tettem volna fel és nem ide.
Hozzávalók 12 db muffin formához: 25 dkg bébispenót, 6 szelet jó minőségű sonka pl serrano, vagy olasz füstölt sonka hajszálvékonyan szeletelve, 5 dkg cheddar sajt reszelve, 4 db egész tojás, só, bors, kevés tej v tejszín, pici olaj a formák kikenéséhez.
Elkészítése: A muffin formákat vékonyan kiolajozzuk egy ecset segítségével, vagy olajspray-t használva befújjuk őket. A forma aljába egy fél szelet sonkát teszünk, majd arra jön pár spenótlevél, aztán egy csipetnyi reszelt sajt következik. A végén az elhabart és tejjel kicsit fellazított tojásokat enyhén sózzuk, borsozzuk és feltöltögetjük vele a formákat.
180 fokos sütőben 15 percig sütjük. Én ma kuszkusszal eszem ebédre, de bármilyen más körettel vagy salátával is kitűnő.



2 megjegyzés:

gondaanyu írta...

Ez tetszik nekem. Bár az unokáim két pofára eszik a spenót főzeléket, az öregapjuk nem rajong érte. Neki így egészben szoktam a spenótot adni, mint pl. ebben is van. A szamócás spenótsaláta után mind a tíz ujját megnyalta.

Szombaton beszerzem a spinátot :)

Lazac írta...

Majd meséld el, milyen lett! Nekem ez nagyon bejött, és a kolléganőmnek is. :)