2015. április 17., péntek

ehető rózsák

FB-on láttam, aztán rákerestem a youtube-on is.
Egyszer már készítettem hasonlót, itt is van valahol a receptje a blogon, de ez kicsit más, másként is kell elkészíteni. A videón nem láttam, hogy kiolajozták volna a formát, de szerintem, ha valaki hagyományos muffinsütőbe süti, mint én, akkor nem árt az ilyen, mert nekem kissé beleragadtak a formába. A videón szilikon muffinsütőbe sültek, így lehet, hogy onnan nem volt macerás kiszedni, nekem viszont igen. Legközelebb kivajazom, vagy olajozom a formát.


Hozzávalók: egy csomag leveles tészta, 2 piros héjú alma, 3 ek.barakclekvár, fél citrom leve, kevés barna cukor, ízlés szerint fahéj, a szóráshoz porcukor.
Elkészítése: az almákat félbevágjuk, eltávolítjuk a magházát és a szárát, majd vékonyan felszeleteljük. Egy üvegtálat félig megtöltünk vízzel, belecsavarjuk egy fél citrom levét, kevés barna cukrot adunk hozzá, beletesszük az almaszeleteket és mikróban 3 percig előpároljuk, majd leszűrjük.
A baracklekvárhoz adunk 2 tk vizet, majd ezt is mikróba 1 percig melegítjük, jól elkeverjük.
A leveles tésztát kinyújtjuk 2 mm vékonyságúra, majd 6 egyforma csíkra osztjuk. A csíkokat megkenjük baracklekvárral, egyik felére ráfektetjük az almaszeleteket úgy, hogy a héjuk nézzen felfelé, megszórjuk fahéjjal, ráhajtjuk a tésztát és feltekerjük. Muffin sütőbe tesszük, akkor nem csúszik szét. Ha nem szilikonos a formánk, előtte nem árt kivajazni, vagy olajozni, hogy a tészta ne ragadjon le. 180 fokos előmelegített sütőben kb 30 percig sütjük. Ha kihűlt tányérra szedjük és porcukorral megszórjuk.

1 megjegyzés:

1 írta...

...aztaaaa......