2013. szeptember 6., péntek

Reese's peanut butter cup

Tavaly, amikor Írországban jártam, akkor ettem először életemben ilyen csokit. Nagyon ízlett. Aztán hazajöttem, amit hoztam gyorsan elfogyott, el is osztogattam belőle. Azóta nem találtam ilyent. Tegnap egészen véletlenül láttam meg az Ízek és élmények blogon a receptjét.
Gyorsan kimásoltam, és gondoltam meg is csinálom, mert kíváncsi voltam rá, hogy milyen lesz.
Aztán még találtam ezt a receptet is, de nekem a magyar leírás, sokkal szimpatikusabb volt.
Tegnap meg is csináltam, és mondhatom, hogy ízében nagyon hasonló az eredetihez. A külsején még nem árt kicsit dolgozni, de majd.:):)
Recept : 15 dkg mogyoróvaj, 5 dkg háztartási keksz, 3 dkg porcukor, 40 dkg tejcsoki.
A mogyoróvajat a keksszel és a porcukorral összedolgozzuk, kis golyókat formálunk belőle, kicsit kilapítjuk. A csokit vízgőz felett megolvasztjuk, majd a bonbonformák aljára teszünk egy-egy kiskanállal belőle. Belenyomkodjuk a mogyoróvajas masszát, majd az egészet lezárjuk csokival. Hűtőbe 1 óra alatt megdermed.
Nekem maradt még egy kevés masszám és csokim, miután megtöltöttem a 25 bonbonformát. Gondoltam egyet és összekevertem az egészet. Muffinpapírba öntöttem egy keveset, kicsit odaütögettem a konyhapulthoz és hagytam megdermedni. Az is elképesztően finom lett, csak sajnos hamar elfogyott, a fényképezést már nem érte meg:):)

11 megjegyzés:

Marika néni írta...

királyul néz ki ))))

Lazac írta...

köszi :):)

Thalia írta...

Köszi, ezt jövő héten megcsinálom!

Lazac írta...

Szívesen. Képzeld, én a maradék csokit és mogyoróvajas kekszet összekevertem és muffinformákba öntöttem, majd odaütögettem, a konyhapulthoz, így szép sima felülete lett, és volt olyan finom, mint a töltött és nem is olyan macerás :)

Thalia írta...

Hát, azóta sem csináltam meg, de holnap igen! :) Jöttem a recit megnézni újra! Vettem mogyoróvajat, nagyon gusztát és annyit fogok újítani rajta, hogy étcsokival dolgozok majd, hát kíváncsi leszek...:)

Lazac írta...

Legközelebb én felesbe fogom a csokit használni, fele ét fele tej, mert a tejcsokival nagyon tömény. Majd meséld el milyen lett :)

Thalia írta...

Szuperfinom lett, bár a páromnál kiverte a biztosítékot, mint kiderült, nem szereti a mogyoróvajat...azt mondja, töpörtyűkrém íze van, azt mondjuk szereti, csak nem csokiba foglalva...
De ez az ő baja, szerintem tökfincsi lett, köszi!

Lazac írta...

Thalia, akkor neked több marad :):):):)

Thalia írta...

ahogyan mondani tetszik! :)

Dia írta...

Hol vettel mogyoróvajat?:)

Lazac írta...

Dia,

Időnként a Lidl-ben van, amikor amerikai hetek vannak, de láttam már Tescoban is, meg Aldiban is.