2013. június 26., szerda

Meggyes pite

Limaránál láttam meg ezt a rácsos meggyes pitét, mivel épp meggyet tettem el télire, mindjárt beáldoztam egy üveggel.

 Hozzávalók:
Tésztához: 50 dkg liszt, 25 dkg vaj, 3 kanál cukor, fél zacskó sütőpor, 1 csipet só, 1 egész tojás és 1 tojás sárgája, fél doboz natúr joghurt v.tejföl. A hozzávalókat összegyúrjuk, majd hűtőben fél órát pihentetjük.
Töltelék : 1  üveg bontott meggy, 1 cs. vaníliás cukor, 1 cs. vaníliás pudingpor, 1 citrom reszelt héja (a recept ír még fahéjt is, de ahova sütöttem, ott nem szeretik, így kihagytam)
A meggyet leszűröm, 3 dl folyadéknak kell lennie, ha nincs ennyi, akkor vízzel pótoljuk. A vaníliás pudingport felfőzzük a meggy levével, és a vaníliás cukorral. Ha kell még pótolni a cukrot, akkor óvatosan adagoljuk, hogy megmaradjon a  savanykás jellege. Belekeverjük a meggyszemeket és a citrom héját (meg a fahéjt is). A tésztát 2 részre osztjuk, az egyiket kinyújtjuk majd belesimítjuk a tepsibe, ( a gáztepsinél kicsit kisebb méretűbe) megszórjuk zsemlemorzsával. Rásimítjuk a meggyes tölteléket. A tészta másik felét is kinyújtjuk, derelyevágóval csíkokra vágjuk és berácsozzuk a sütemény tetejét. Megkenjük a tojásfehérjével és 180 fokos sütőbe téve 30-35 perc alatt készresütjük. Szeleteljük, a tetejét meghinthetjük porcukorral.


8 megjegyzés:

Marika néni írta...

igen jól néz ki, meg kell hagyni

Lazac írta...

el is fogyott :):):)

Gyöngykaláris írta...

Wehehe, itt van előttem az uccsó darab.... ja nem, még Mucusnak félretettem egyet. (Itt röhögök magamon, mindig elfelejtem, hogy van neked ez a blogod, és én mindig rácsodálkozom, hogy jéééééééé van....) Jelzem, hogy szerintem ugyanaznap (asszem), ugyanezt a sütit sütöttük.... igggen...:))) Tettem bele fahéjat, illat-íz-orgia:) (De azért az enyém inkább finom volt, mint céééép... ez van:):):)

Lazac írta...

akkor itt az ideje, hogy valahova feljegyezd :):):)

Alessia írta...

Megcsináltam! Kétszer! :-) :-)

gondaanyu írta...

Én nem tudok szép rácsot. De a süti jól néz ki , ügyes vagy :)

Lazac írta...

ez sem szép, csak ügyesen fotóztam :):):)

Unknown írta...

cukor szórás nélkül, mutatósabb