2012. szeptember 19., szerda

cukkinis palacsinta

Az egyik kedvenc oldalamon (NoSalty) olvastam ennek a palacsintának a receptjét.
Kicsit változtattam rajta ( laktózmentes tejjel és szódavízzel készítettem) tölteléknek krémsajtos, gombás, spenótos keveréket választottam
 Hozzávalók a tésztához: 2 tojás, egy kisebb cukkini, 15 dkg liszt, 3 dl tej (laktózmentes) só, fél dl olaj, 1 dl szódavíz. A cukkinit megmosom, héjastól lereszelem, sózom, összekeverem a 2 tojással, liszttel, tejjel, olajjal és állni hagyom fél órát. Ezt követően szódavízzel felöntöm,elkeverem és a szokásos módon palacsintákat sütök belőle.
 Hozzávalók a töltelékhez : 25 dkg gomba, 15 dkg spenót, 25 dkg natúr sajtkrém, 2 gerezd  fokhagyma, bors, só, olaj,  a tetejére csípős cheddar sajt kb 10 dkg.
A gombát, spenótot kevés olajon megpárolom, hozzáadom a zúzott fokhagymát és addig sütöm, amíg a kiengedett leve el nem párolog. Ezt követően belekeverem a natúr sajtkrémet, majd fűszerezem.
 A palacsintákat kb feléig megkenem a töltelékkel, majd rászórom a csilis cheddart, és négybe hajtom.
 egy adag, 2 db palacsinta 
Aztán már csak enni kell. :)

7 megjegyzés:

Ircsike írta...

Már kezdem gyűjteni a "szoptatós" ételeket a kismamának. Ez is szerepelni fog benne! :)

Lazac írta...

ez nagyon jó étel, de a csilis sajtot hagyd ki a kismamának készítettből :):)

Ircsike írta...

Persze az kihagyom! :)

Unknown írta...

A kaja szuper lehet, de most inkább azon csodálkozom, hogy mennyire jól le tudod ezeket fényképezni! Pedig állítólag az ételfotózás külön tudomány, mégis tök profin csinálod! :)

Lazac írta...

Köszi szépen, egy igazi fotóstól ez dicséretnek számít :):):)

Névtelen írta...

ez is nagyon jó ötlet! :-)

Lazac írta...

ez nagyon finom ám, készülj fel rá.:):)