2012. február 15., szerda

feketeerdő muffin

A receptet ITT találtam
Hozzávalók: 3 tojás, 12 dkg cukor, 15 dkg liszt, csipet só, 1 ek kakaópor, 1/2 dl étolaj, ( vagy 5 dkg olvasztott vaj) 1 kk sütőpor, 60 szem bontott meggy, 3 dl habtejszín ( én növényit használtam, abba nem kell habfixáló) 5 dkg étcsoki ( én nem tettem bele alkoholt)
A tojások habját keményre felverem a csipet sóval, hozzáadom a cukrot, a tojássárgákat és az olajat. Beleszitálom a sütőporral és kakaóval elkevert lisztet, és óvatosan aláforgatom, amíg az egész homogén nem lesz.
Szilikonos muffinformákba (akinek nincs, az papírkapszliba, muffinsütőbe) teszek egy kanál tésztát, arra kapszlikként 4-4 szem meggyet, és utána majdnem  teletöltöm a formákat, egy kevés helyet hagyva a forma tetejétől. 180 fokos előmelegített sütőben 20 percig sütöm. Megvárom amíg kihűl, a "kalapjuknál" elvágom a muffinokat, habzsákból tejszínhabot nyomok rá, majd ráteszem a "kalapokat" azokat megcsurgatom olvasztott csokival, majd amikor megszilárdulnak, egy kevés tejszínhabot nyomok a tetejükre és meggyszemmel díszítem.

3 megjegyzés:

Béb írta...

Mmmm!

pipacs írta...

A másik blogodból jövök, ott már nagyon rágerjedtem erre a sütidre! :DDD

Lazac írta...

Én meg már ott írtam neked, hogy gyere ide :):):)