2011. augusztus 5., péntek

vargánya

Kaptam ma friss vargányát. Igazán még soha sem főztem ebből a gombából frisset, mindig csak a szárított változattal találkoztam. Ma (is) tejszínes gombát készítettem ebből a finomságból, mert ezt szeretem a legjobban, a rántott gombán kívül. ahhoz meg ma lusta voltam

A gombákat megtisztítottam, felszeleteltem és olívaolaj-vaj keverékén megpirítottam. Só, frissen őrölt bors, 2-3 gerezd összenyomott fokhagyma, zsálya és petrezselyem ízesítésével sütöttem tovább, amíg aranybarnára nem pirult. Ezt követően felöntöttem főzőtejszínnel és besűrítettem. Közben kifőztem a tésztát hozzá, és a tészta főzővizéből is tettem egy keveset a tejszínhez, majd rászórtam egy csapott evőkanál vargányagomba port és összeforraltam.

Összekevertem a tésztát és a gombamártásban lévő sült gombákat.

3 megjegyzés:

Marika néni írta...

én is csak szárítottat vagy fagyasztottat ettem addig, jól néz ki, imádok mindent, ami tejszínes

M írta...

Ó, ez remek lehetett!!! :)

Lazac írta...

M!

Nekem nagyon "bejött" :)

cameron!

Eddig én is csak úgy fóztem belőle. A szárítottnak erőteljesebb íze van, mint a frissnek. A tejszínes nekem is a gyöngém :)