2011. január 1., szombat

szilveszteri ez meg az

Ehető sajttányéron  mango-avokado-lilahagyma keveréke, csilivel megbolondítva

Szintén ehető a tányérka, amiben tálaltam. Leveles tésztából készült, a tölteléke pedig garnélarák, csemege kukorica, uborka keveréke majonézesen.

A retro szendvicsek, Brigi művei voltak. Kifli karikákon mindenből egy falatra való. Az alap vajas kifli, rajta sajt, tojás, kolbász, uborka, piros arany. A legfinomabb fogásról nem készült kép, mert sajnos gyorsan befaltuk. :) Pirított toastkenyér, apró háromszögekre vágva, vaj, füstölt lazac falatkák, vagy kaviár á' lá Ágika/Brigi. :)

7 megjegyzés:

Névtelen írta...

BUÉK!
Légyszíves lépésről lépésre írd le, hogy kell ezt a sajttányért készíteni. Egyszer már leírtad, de nekem nem világos.
Köszi
Kiskakukk

Lazac írta...

Gabi!

OK, megpróbálom :):)

Trapista sajt a legjobb erre a célra. A nagylyuku reszelőn lereszelem a sajtot ( kb 5 dkg mennyiség kell egy tányérhoz), majd egy adagot egy tányér közepére halmozok. A mikrósütő legmagasabb fokozatán kell sütni 2-2,5-3 percig. Ezt ki kell tapasztalni. Akkor jó, ha már kicsit elszíneződik a sajt és kérgessé válik. Ezt követően nagyon gyorsan kell dolgozni, legjobb, ha mindent odakészítesz kézhez. Egy laposabb késsel nagyon gyorsan fel kell szedni a sajtot a tányérról ( mert hamar szilárdul és utána lehetetlen formázni) és ráteriteni egy kisebb gömbölyű aljú tálka tetejére. Ez is akkor jó, ha már nem folyik a sajt, de még puha és lehet vele dolgozni. Vigyázni kell, mert forró nagyon. A kezeddel próbáld meg kicsit rányomkodni a tálkára, hogy felvegye a formáját. Gyorsan, mert hamar szilárdul. Pár perc elteltével le is lehet szedni a formáról, közben a másik adag sajt olvad.

Névtelen írta...

Még azt mondd meg légyszíves, hogy a mikrónak a melegítő funkcióját, vagy a grillezőjét használod? Mert ha csak melegíted, akkor nem tudom elképzelni, hogy a későbbiekben hogyan áll meg. Ha grillezed, akkor talán megkérgesedik, megsül és akkor lesz tartása. Vagy rosszul gondolom?
Én is szeretnék ilyen klassz tányérokat készíteni.
Gabi

Lazac írta...

Nem a grillezőt, hanem a melegítőt. Ezért is fontos, hogy kitapasztald azt, hogy a Te mikródban mennyi ideig kell sütni. Majd meglátod, hogy mikor kérgesedik, legfeljebb többször nyitogatod először az ajtót. Én is így csináltam. Egyszer láttam Béb esküvőjén, akkor a pasi hevenyészve elmagyarázta, hogy készül, de nagyon felületesen. Megpróbáltam itthon, folyt össze-vissza...fogalmam sem volt hogy lesz olyan. Aztán egyszer egy újságban elolvastam a titkot. 2-3 percig kell sütni a legmagasabb főző-sütő funkción. Ezt mikrója válogatja. Pl Brigiéknél 800 W, nálam meg egy tányér piktorgramm 3 csíkkel, ami a meleget szimbolizálja. Semmiképp ne grillezőre. Majd meglátod, nem baj, ha az első egy-kettő nem lesz olyan, rá fogsz jönni.

Névtelen írta...

Köszi, majd kipróbálom és küldök róla fényképet!
Gabi

Elf írta...

yess
én is ki akarom próbálni, mondjuk pasiszülinapra :)

Lazac írta...

Elf!

Gabi nagyon klasszul megoldotta, a sütőben sütötte meg a sajtot, és borította egy-egy csészére. Igazán helyes tányérokat kapot, szebbeket mint az enyém :)