2010. április 14., szerda

boeuf bourguignon

Láttam már ezt az ételt, az egyik kedvencemnél, és egy másik nem publikus blogban is, Bébnél, de igazán akkot támadt kedvem az elkészítéséhez, amikor megnéztem a Julia Child életéről készített filmet. Ez pár napja volt, azóta vártam az alkalmat, hogy megfőzhessem. Ez sem egyszemélyes étel, így mindig kell egy kínálkozó lehetőség. :)
A recept megtalálható a világhálón is, sok változata ismert. Én az é-teleknél leírt változat szerint készítettem el, és mondhatom, minden várakozáson felüli volt. :)
Hozzávalók: marhahús , sárgarépa, fehérrépa, gomba, hagyma, fokhagyma, vaj, kevés olívaolaj( hogy a vaj oda ne égjen), szalonna, marhahúsleves, vörösbor ( erre ügyeljünk, hogy jó minőségű legyen), babérlevél, kakukkfű, só, bors, liszt. Az arányokat most nem írom ide, ez létszám függő is. Tegnap elég nagy mennyiséget főztem, 1,5 kg húsból, így a hozzávalók mennyisége is nőtt, természetesen.
Az előkészített zöldségek, és szalonna
A hús már kisütve, a zöldség elősütése van folyamatban.
A kész étel.

6 megjegyzés:

Sünmalac írta...

Aha, szóval ezt főzted:) Soha sem hallottam róla, pedig így elolvasva finom lehet.

Béb írta...

A zenyémben nincs fehérbéka, de nem is bántam. :-P
Most már te is fan lettél, látom!

Lazac írta...

Béb!

Az enyémben még zeller is volt, csak elfelejtettem odaírni a hozzávalókhoz :)
Fan, bizony :)

Gabi!

Igen, ezt, írtam is, hogy a másikban fonetikusan írtam le a nevét a címben. :) Nagyon finom egytálétel, merem ajánlani. :)

1 írta...

Na egy ilyen kaja kellene az én uramnak :)

Karfiol írta...

Nekem egész másként nézett ki az a böfburgi, amivel tavaly nyertem a főzőversenyen, pedig elvileg csak paradicsompüré és gyöngyhagyma, meg fűszercsomag volt még benne, mégsem hasonlít. De a lényeg az íz, s tény, hogy baromijó kaja.:)

Alessia írta...

Az enyimé ugyanígy nézett ki. :) :)