2009. augusztus 18., kedd

Lecsós szelet, tarhonyával

Hozzávalók : 0,5 kg sertéstarja csont nélkül, húsvarázs fűszerkeverék, 2 fej hagyma, 6-7 paradicsom, 4-5 paprika, 2 gerezd fokhagyma, só, bors, oregáno, olaj, tarhonya, víz

Először, a tarját ellapítom kissé, majd beszórom a húsvarázs fűszerkeverékkel, és bepácolom olívaolajjal, ebben a keverékben hagyom egy órát állni, majd utána grillen elősütöm.
( Ha nincs grillezős funkciója a tűzhelynek, akkor olajban is ki lehet sütni, vagy pedig egy teflon serpenyőben.)

Közben hagyományos módon lecsót készítek, majd amikor elkészült, beleteszem a megsütött hússzeleteket, és még pár percig együtt főzöm.

A tarhonyát is a megszokott módon készítem el, megpirítom a tésztát olajban, majd felöntöm kétszeres mennyiségű vízzel, és puhára főzöm.

5 megjegyzés:

Gabi írta...

Ezt most megenném!

Vizicsibe írta...

sajnos már elfogyott, semmi nem maradt belőle :):)

Névtelen írta...

ellenorizni kell:)

Névtelen írta...

Ma találtam rá a receptre . Holnap el fogom készíteni !Nagyon jól néz ki . Köszi a receptet ❤

Lazac írta...

Remélem ízleni fog. :)