2010. február 19., péntek

siker :)

A dagasztás nélküli kenyerem előről
és hátulról. :)

Köszönöm a biztatást és a jó tanácsokat. Valóban fehér lisztből nagyon szép kenyeret lehet sütni.
A teljes kiőrlésűnél legközelebb ki fogom próbálni a Szamóca által ajánlott búzasikért.
Még nem vágtam fel, mert nem hűlt ki...de ami késik....:):):)
Hozzávalók : 3 bögre liszt (BL 80), 1,5 börge víz, 1 teáskanál só, 1 csapott kkanál szárított élesztő. A hozzávalókat összekeverem, egy a galuskánál kicsit keményebb tésztát kapok. 12 órán keresztül, letakarva hagyom kelni. A sütőt előmelegítem 250 fokra, az edénnyel együtt amiben sütni fogom. Lényeges, hogy az edény letakarható legyen! Ezt követően a kenyeret kiborítom egy lisztezett deszkára, és megformázom ( párszor egymásra hajtom a rétegeket) 3 helyen bevágom. Majd amikor az edény eléggé forró (kemencehatás) belepottyantom a tésztát. ( szó szerint, mert eléggé lágy tésztát kapunk) 30 percig lefedve sütöm 250 fokon, majd kitakarva, 200 fokon még 20 percig. Az eredmény valami csodás! Azóta csak ilyen kenyeret sütök.

6 megjegyzés:

gesztenye írta...

Csibe!
Nagyon szééép lett, ügyes vagy!

Vigyázz eteti magát, én avokádókrémmel ettem :-)))

gondaanyu írta...

Ne hagyd kihűlni, langyosan már ehető. Nagyon ügyes vagy !

Fini írta...

Gratulaaaaaaa! :)

Vizicsibe írta...

Fini!

Köszönöm szépen. :):):)

gondaanyu!

Este már nem vágtam meg, de majd ma!!! :):):)

gesztenye!

Neked külön köszönöm, hogy megmutattad :):):)

Ircsike írta...

Nagyon szep lett a kenyered. En is csinaltam mar ilyen kenyeret es nagyon szeretem, mert gyorsan elkeszul, igazi HAZIKENYER!:-)

Gabi írta...

Profi vagy!