Hozzávalók: 1 kg liszt**, 10 dkg zsír, 30 dkg füstölt száraz kolbász, 4 dkg élesztő, 2 tojás, 2 dl tejföl, só, tej, zsír a tepsi kikenéséhez, egy tojássárgája a kenyér megkenéséhez.
Az élesztőt langyos, cukros tejben megkelesztjük. Közben az átszitált lisztet a zsírral elmorzsoljuk. A tojást összekeverjük a tejföllel, beletesszük a megkelt élesztőt, majd megsózzuk. A lisztet az ízesített élesztős tejföllel jól összedolgozzuk, ha nem elég puha a tészta tejet adunk hozzá. Állaga akkor jó, ha dagasztás közben leválik a kezünkről, felülete fényes és sima. Ezután a tésztát lisztezett gyúródeszkára helyezzük, kinyújtjuk és rászórjuk a darált kolbászt. Összehajtogatjuk, 25-30 percig letakarva pihentetjük. Ezt 3x megismételjük, 25-30 perces pihentetések után kinyújtjuk, összehajtjuk. A végén vekni alakúra formázzuk, a kizsírozott tepsibe rakjuk és ismét 25 percig pihentetjük. Megkenjük a tojássárgájával és előmelegített sütőben , közepes melegen 60 percig sütjük.
** Köszönöm a kiigazítást Chef Viki. :)
Már az egyik barátnőm is értetlenkedett, de akkor még nem "vettem az adást".
7 megjegyzés:
Nagyon guszta! :)))))
nagyon jóóól néz ki)))
huszadikán lesz nálunk egy nagyobb összeröff, addig ki kéne próbálnom
mk!
Oks, majd kérek beszámolót. :)
bodzablog!
köszönöm :)
Na ilyet meg Férfimnek kell sütnöm :D
A kenyér szó helyett nem liszt kellene? 1 kg kenyér, stb. :-)
A reci egyébiránt szuper ötlet, tuti siker lenne nálunk is!
Chef Viki!
De, köszönöm, elírtam. :) Már javítottam is.
Macskuszom!
Nosza rajta :):):):)
Ja, így már tiszta :) a kenyeret én sem értettem, de gondoltam szőke vagyok :D
Megjegyzés küldése