2010. augusztus 1., vasárnap

folyós csokis muffin

Ez a muffin kifejezetten édesszájúaknak készült, browniera hajazó finomság, kábé 8000 kalóriával. :)
Hozzávalók (12 db) : 10 dkg jó minőségű étcsoki, 9 dkg vaj, 2 tojás sárgája, 2 egész tojás, 180 gr porcukor, 75 gr liszt.
Készítése megegyezik a brownie készítésével. A vajat és a csokit vízgőz felett felmelegítjük és homogénra keverjük. Kézmelegre hűtjük. Az egész tojásokat és a tojások sárgáját a cukorral kikeverjük, hozzáadjuk a vajas csokis masszát, majd beleszitáljuk a lisztet. Ezt követően elosztjuk a 12 db muffinformába, természetesen nem elfelejteni a papírkosárkákat.:) Sütés előtt minimum egy órára mélyhűtőbe tesszük. A sütőt előmelegítjük 230 fokra, majd a mélyhűtőből kivett muffinokat 12 percig sütjük. Nem tovább! Akkor jó, ha a teteje berepedezik, de belül még folyós. Langyosan a legjobb elfogyasztani, de ha megmarad ( nálam nem szokott) akkor picit mikróban lehet melegíteni.

5 megjegyzés:

Szezám írta...

*édesszájú* ;) :P :D
(8000 kalória? hmm már nem is tetszik annyira :D )

gondaanyu írta...

ÓÓÓÓÓÓ! Már azt hittem marad végtelenségig az a beuf...

Lazac írta...

gindaanyu!

Majd idehozom a csibére írtakat is :):)

Szezám!

Pedig finom :):)

1 írta...

Ma Királyfival muffint rendeltünk holnapra sütni, lehet, hogy ez lesz az :)

Lazac írta...

Macskusz!

Finom is! :):)