2010. február 16., kedd

kudarc


Amikor valami nem sikerül, az is jó valamire. :)
Láttam gesztenyénél a dagasztás nélküli kenyerét. Csodazép volt, guszta volt, kedvet kaptam hozzá én is. Nem volt itthon másik lisztem, csak teljes kiörlésű tönkölyliszt. Követtem a leírást ( megnéztem a videót is) mégsem sikerült. Valószinüleg a liszt tömörségéből adódóan. Most majd jól kipróbálom fehér liszttel is. :)
Viszont az íze az nagyon finom! Magam részéről meg ezt a fajta kenyeret szeretem, a tömör, igazi barnát. Úgyhogy ha nem is sikerült olyanra, akkor is nagyon jó kis kenyeret sütöttem. :)

10 megjegyzés:

gondaanyu írta...

Ne búsuljál, ne zokogjál , csak teljes őrlésű lisztből nem lehet pehelykönnyű kenyeret sütni. Ilyen tömör, sűrű lesz. És finom.

Ircsike írta...

Orulj, mert sokkal egeszsegesebb, mint a feher lisztbol keszult kenyer! :-)

Fini írta...

Szia! Pontosan ugyan így jártam én is... :))) De a második, a kenyérlisztből tökéletes lett. :) Sok sikert.

Szamóca írta...

Ne búsulj, így is nagyon jó lett!
Viszont a teljesőrlésű kenyerekhez én mindig teszek 1-2 evőkanál búzasikért és az szépen fellazítja a tésztát és nem lesz ennyire tömör.

Felhőlány írta...

Nem vagyok nagy kenyérsütő, de szerintem ezzel minden rendben van! A teljes kiőrlésű liszt másképpen működik, próbáld majd ki sima lisztből is! :)Te pedig nagyon szép dolgokat sütsz! A muffin zsemléidet ki fogom próbálni! :)

Lazac írta...

Felhőlány!

Aranyos vagy, nagyon köszönöm a vigasztalát. Az íze, az tökéletes volt. Az állaga is, de tényleg teljesen olyan mint a német kenyerek, amiket úgy szeretek. :) Végülis nagyon jó kis kenyér sikeredett. Megpróbálom majd fehérből is még a héten :)

Szamóca!

Köszönöm a tippet. AZt nem tudom, hol lehet beszerezni?

Fini!

Akkor ki fogom próbálni. Mondjuk nekem ez is nagyon ízlik :) Olyan finom kenyérize van:)

Ircsikém!

Igen, ezért is van itthon ilyen lisztem. :):) Abból eddig rendes mennyiségű élesztővel sütöttem kenyeret, nem is volt gond...de ez a dagasztás nélküli úgy tűnik így viselkedett:):)

gondaanyu!

Ha te is ezt mondod, minden kenyérsütők bölcs nagyasszonya, akkor mostan már egyáltalán nem vagyok bánatos. :):)

Sünmalac írta...

Amíg ehettem lisztet, addig gyakran én is ilyen kenyeret sütöttem. Én szerettem.

Lazac írta...

Gabi!

Én is szeretem, és tényleg jó íze van, ha látványra nem is olyan.

Lisztérzékeny barátom édesanyja, kukoricalisztből süti a kenyeret, az is finom. :) Próbáld ki:)

Szamóca írta...

Vizicsibe, a búzasikért általában bioboltokban lehet kapni, de láttam már hipermarketekben is. Szóval, bárhol előfordulhat, csak figyelni kell. Legtöbbször a lisztek környékére teszik és 25 ill. 50 dekás csomagokban árulják.

Lazac írta...

Köszönöm Szamóca, biobolt van nálunk is, majd megnézem ott :):)