2010. február 14., vasárnap

bőrös malacsült, fehérborban párolt krumplival

A kb 1,5 kg-os malackarajt, jól megszurkáltam, és teletűzdeltem fokhagymával. Ezt követően sóval, borssal bedörzsöltem, majd kevés olívaolajjal is átkentem a húst. Így tettem a tepsibe, és lefedtem dupla réteg alufóliával. Az előmelegített sütőben 200 fokon kezdtem el sütni, majd egy félóra múlva 180 fokon folytattam. Kb 1 óra múlva, átvágtam a húst, egészen a bordákig, meglocsolgattam, és mellétettem a megmosott, félbe vágott burgonyákat. Tettem még mellé 1 egész fej fokhagymát gerezdjeire szedve, és felöntöttem kb 1,5 dl finom fehérborral. ( Cserszegi fűszeres, száraz) Ezt követően még 20 percig pároltam a fólia alatt, majd kitakarva a tepsit, 200 fokon légkeveréses sütőben fél óra alatt ropogósra sütöttem a húst is, és a burgonyát is.

6 megjegyzés:

Béb írta...

Szegény... :-( De azért segítenék porhüvelyét "eltemetni".

Sünmalac írta...

A kép már sokat elárul, de ha receptet is teszel fel, azt megköszönjük.

Lazac írta...

Gabi!

Igyekeztem, tegnap már nem volt kedvem. :)

Béb!

Hát el is tűnt...villámgyorsan.

Béb írta...

Ezt róma tálban fogom megkísérelni...

Sünmalac írta...

Érzem az illatát és az ízét. A ropogós bőre lehetett a legfinomabb.

Lazac írta...

gabi!

A lányok is azt szeretik nagyon, meg én is, de fenti ok miatt, nekem szinte sohasem marad :):):)

Béb!

Ez jó ötlet! :):) Biztosan jobban megőrzi a zamatokat :):)